Protocol verantwoord sporten biedt ruimte voor organiseren wedstrijden

Maandag, 13 juli 2020

Per 1 juli zijn viswedstrijden, toernooien, en kleine sportvisserijevenementen weer volledig toegestaan. Dit geldt ook voor activiteiten voor de jeugd. Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor, tijdens en na het sporten door de deelnemers van 18 jaar en ouder anderhalve meter afstand tot elkaar wordt gehouden.

De activiteiten moeten hiertoe adequaat worden ingericht en uitgevoerd.
Voor de jeugd tot 18 jaar geldt geen minimum afstand tot elkaar. Publiek mag ook weer aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. Belangrijk bij de organisatie van activiteiten is om altijd het ‘Algemeen protocol verantwoord sporten’ van NOC*NSF (pdf) na te volgen.